Geschiedenis

 

We gaan terug naar het jaar 1874, waar onze stamvader Hadde Moerman als jonge kleermaker uit Rockanje zich vestigt op het oude dorp Nieuw Hellevoet.

Zoals toen gebruikelijk, ging hij o.a. met zijn handel langs de boerderijen op Voorne Putten waar hij naast zijn kleding ook karpetten, gordijnen en beddengoed probeerde te verkopen. Zo kreeg hij in de loop van de tijd een vertrouwde vaste klantenkring waarbij hij de kans kreeg om bij huwelijken de hele woninginrichting en meubelen te mogen leveren.

Dat hij goed boerde blijkt uit dat hij kans zag om in 1898 al grond aan de Rijksstraatweg (toen nog een lege weg van Hellevoet naar Brielle) te kopen en er voor die tijd een flink pand als winkel, magazijn en woonhuis te bouwen. Men vond dit een vreemde beslissing, zo'n pand bouw je in een dorp ,maar niet op een open weiland. Maar de Rijksstraatweg ontwikkelde zich later tot een belangrijk winkelgebied in de regio.

De volgende generatie doorstond de moeilijke perioden van het verval van Hellevoetsluis door het vertrek van de Rijksmarine naar Den Helder. En daarna de Tweede Wereldoorlog. Pas na de samenvoeging van Hellevoetsluis, Nieuw Helvoet en Nieuwenhoorn kwam er wind in de zeilen, door de woningbouw voor het nieuwe Europoort.

Vanaf eind jaren 80, begin 90 kregen wij de mogelijkheid om vele gebouwen van rubberfabriek Helvoet over te nemen, welke als winkels werden omgebouwd. Zo ontstond langzaam onze woonpromenade waar u op dit moment op meer dan 12000 m2 een groot aantal verschillende woonwinkels vindt om uw huis gezellig te kunnen inrichten.

Met meer dan 30 medewerkers op de vernieuwde woonpromenade doet inmiddels de 5e generatie Moerman hun best om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen. Meer dan 140 jaar uw vertrouwen waard.